Atelier

HET PRODUCTIEPROCES

Het al een keer gebakken aardewerk wordt beschilderd met zeer fijne penselen met kobaltoxide. Dan is het tijd om te glazuren met glazuur. Dit wordt gedaan door dompelen in vloeibare glazuur of door spuiten met een compressor. De meeste producten worden gedompeld, de tegels worden echter gespoten. Tijdens het tweede bakproces, dat wordt uitgevoerd bij een temperatuur van 1040 °C (1904 °F), smelt het glazuur tot een doorzichtig glaslaagje en de zwarte verf die daaronder ligt wordt blauw. Na zorgvuldige kwaliteitscontrole is het object nu klaar voor de verkoop.

De typisch traditionele kleur Delfts blauw is het meest beroemd, echter in delft is ook gekleurd aardewerk te vinden, we noemen dat Delfts polychroom. De schildering wordt dan met blauwe kobaltoxide opgezet, en ingekleurd met verschillende kleuren. De kleuren veranderen in de oven tijdens het bakproces niet zozeer van kleur, wel worden de kleuren intenser door het glazuurlaagje.

Het vakmanschap van de Delftse schilders is ontwikkeld tijdens jaren van opleiding en praktijk. De schilders zijn opgeleid door een meester-schilder die hen de traditionele Delftse motieven leerde.
Ceramic Circle
TIP Delft
Dieren
Borden
Tegels
Vazen
Maatwerk
Overig
Dieren Borden Tegels Vazen Maatwerk Overig